فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش حقوق کیفری
پیاپی 40 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عباس شیری صفحات 9-44

    تشخیص مرتکب در جنایات، معمایی پیچیده از نظر علمی، قانون و رویه قضایی است. تشخیص و تعیین مرتکب از طریق ادله شناخته شده اثبات جنایت مانند اقرار، شهادت، قراین و امارات ظنی بر انتساب جنایت یا سوگند و قسامه امکان پذیر است. هرچند تعارض ادله نیز ممکن است شناسایی و تعیین مرتکب را سخت یا غیرممکن نماید. در صورت عدم امکان شناسایی و تعیین مرتکب به دلیل تعارض دلایل اثبات جنایت یا مردد بودن مرتکب بین چند نفر معین یا نا معین، رسیدن به حقیقت دشوار خواهد بود. چهار نظریه گوناگون در قوانین و رویه قضایی ایران بر اساس منابع فقهی و روایی مشاهده می شود؛ قاعده قرعه، نظریه سقوط قصاص و پرداخت دیه از بیت المال، نظریه برابری مسیولیت و نظریه مسیولیت تضامنی کیفری. هر کدام از دیدگاه های مطرح شده دارای محاسن و معایبی است، به همین جهت پذیرش یک نظریه واحد در این خصوص امکان پذیر نیست. این مقاله به دنبال طرح دیدگاه های گوناگون و ارایه راهکارهایی در جهت تبیین موضوع می باشد که در دو شماره مستقل و چند زیر عنوان بدین شرح تنظیم شده است؛ در شماره یک امکان مشخص نمودن مرتکب مورد بحث قرار می گیرد و در شماره دو از مواردی بحث می شود که مشخص نمودن مرتکب امکان پذیر نباشد.

    کلیدواژگان: اقرار، برابری مسئولیت، بیت المال، تردید، جنایت
  • حمید رحیمی، رحیم نوبهار* صفحات 45-70
    فقیهان امامیه قوادی را از جرایم موجب حد دانسته اند. همه قوانین جزایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از جمله قانون مجازات اسلامی 1392 نیز به پیروی از رای مشهور فقیهان، قوادی را از جرایم حدی برشمرده اند. پژوهش حاضر با روش تحلیلی-انتقادی این دیدگاه را نقد نموده و تعزیری بودن این جرم را موجه تر دانسته است. مقاله همچنین به بررسی عناصر مختلف ارکان مادی و روانی قوادی پرداخته و با تحلیل فقهی-حقوقی قوادی در فضای مجازی، به امکان سنجی وقوع رفتار فیزیکی «به هم رساندن» از طریق صرف آشنا نمودن به وسیله فناوری های ارتباطی نوپدید پرداخته و تحقق بزه مشارکت در قوادی اعم از فیزیکی یا مجازی را ممکن دانسته است. مقاله در ادامه، شرایط و اوضاع و احوال لازم برای تحقق قوادی و اثر اثباتی مقید بودن آن به تحقق زنا و لواط را بررسی نموده و جایگاه «علم جانشین قصد» و «تطابق قصد مرتکب با رخ داد بزهکارانه» در رکن روانی این جرم را واکاوی کرده است.
    کلیدواژگان: دلالی جنسی، عفت عمومی، فحشا، زنا، لواط
  • رحمان پیوست*، مهدی شیداییان، محمد صالحی صفحات 71-104
    در این مقاله تلاش کردیم با روش اسنادی و کتابخانه ای و به شیوه توصیفی تحلیلی، با استفاده از اسناد و الزامات بین المللی، وضعیت کیفری مقام دادستان تبیین شود و خلاها و نقایص موجود نیز به همراه راهکارهای پیشنهادی اعلام گردند.یافته های پژوهش حاضر، حاکی از آن است با توجه به اصول دادرسی عادلانه نقش دادستان از اهمیت بسیاری برخوردار است، اما علی رغم تحول عظیم در سیاست جنایی نوین در مورد جایگاه دادسرا و کاهش اختیارات دادستان ها در راستای حمایت از حقوق دفاعی متهم و ضوابط حقوق بشری، قانون گذار ما از این تحول به دور مانده و در موارد متعددی، از اصل استقلال مقامات قضایی تخطی و در مواردی، بازپرس را در حکم ضابط دادستان قرار داده است. بنابراین ضعف زمینه های اجرایی آن که متروک ماندن حکم مندرج در برخی مواد قانونی را در پی خواهد داشت، امری اجتناب ناپذیر است. از طرفی تحدیداتی در ساختار و عملکرد دادسرا و تقلیل اختیارات، تغییر شرایط جذب و انتصابات دادستانها، و...در جهت تحقق هرچه بیش تر برگزاری دادرسی عادلانه باید صورت گیرد.که ما دراین مقاله به بررسی این چالشها و راهکارهای ان پرداختیم
    کلیدواژگان: دادرسی، عادلانه، دادستان، راهکارها
  • ابوالفتح خالقی*، پریسا ثقفی صفحات 105-125
    در عصر حاضر اینترنت به عنوان یک ابزار ارتباطی گسترده و مهم می تواند بر مبنای ماده 41 منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی تحت عنوان یک ضمانت اجراء مورد تحریم قرار گیرد. با وجود این پیش بینی، تاکنون اقدام بارزی از سوی شورای امنیت در این خصوص گزارش نشده است. اگرچه در عمل، این دولت ها هستند که بدون هیچ مجوز و دستور قانونی این محدودیت را علیه یکدیگر اعمال می کنند و چنین محدودیت هایی را در حدود معاهدات و اصول حقوقی بین الدولی خود می پذیرند، اما این هم تا زمانی است که کشورها از حیطه قدرت وارد عمل نشده باشند. در این صورت تحریم اینترنتی بجای ضمانت اجراء بودن، ماهیت مجرمانه می یابد و توسط ضمانت اجرایی دیگر پاسخ داده می شود. با مطالعات انجام شده در این تحقیق به روشی توصیفی-تحلیل به بیان تحریم اینترنتی در دو مفهوم و مصداق متمایز، شامل ضمانت اجراء و جرم بین المللی پرداخته می شود. النهایه از شورای امنیت ملل متحد انتظار می رود با ارتکاب رفتارهایی که ناقض امنیت و صلح بین المللی هستند نظیر آنچه در سطح کلان جنگ و تروریسم اینترنتی محسوب می شوند، مقابله نماید و دیوان کیفری بین المللی جهت رسیدگی قضایی مراحل لازم را اعمال کند.
    کلیدواژگان: تحریم، ضمانت اجراء، اینترنت، حقوق بین الملل
  • غلامرضا اسماعیلی آذر، باقر شاملو*، کیومرث کلانتری صفحات 127-158
    در عصر حاضر با رشد فزاینده علم و فناوری های نوین و به موازات تحولات بنیادین در ارزش ها و هنجارها و تعدد و تکثر و درهم تنیدگی سیستم های اجتماعی و سیاسی، ماهیت، شکل و تنوع و شیوه ارتکاب جرایم نیز بسیار متحول گردیده است. نظر به اینکه جرم در بستر شرایط اجتماعی ظهور می کند، در این پژوهش در یک مطالعه میان رشته ای بین دانش جرم شناسی و علوم استراتژیک با روش «توصیفی-تحلیلی» و با بهره گیری از معیار تقسیم بندی نوین اجتماعی در صدد هستیم تا تقسیم بندی نوینی از جرایم منطبق بر شرایط پیچیده مذکور را ارایه نماییم. با توجه به دستاوردهای این پژوهش، بر خلاف نظام طبقه بندی عمده و رایج، با الهام از الگوی «نظام مدیریت جامعه در تلقی مدرن» و همچنین داده های علوم استراتژیک، جرایم را در سه سطح جدید: 1- استراتژیکی یا جرایم تصوری-پارادایمی؛ 2- تاکتولوژیکی یا جرایم مدیریتی و 3- تکنولوژیکی یا جرایم فردی و فناورانه طبقه بندی نموده ایم. در همین راستا بر خلاف تلقی رایج  در آلیاژبندی جرایم به جرایم خرد (میکرو) و جرایم کلان (ماکرو)، این پژوهش در آلیاژبندی نوینی، جرایم را در چهار لایه ریز (نانو)، خرد (میکرو)، کلان (ماکرو) و ابر (سوپر) بر اساس دو معیار سیبل یا محیط آماج جرم و از طرفی آسیب های وارده تقسیم بندی نموده است. در نهایت از تلفیق مباحث فوق، در یک ساختار ماتریسی می توان به عیارسنجی جدیدی از جرایم در قالب یک دکترین دست یافت که در این پژوهش از آن تحت عنوان «عیارسنجی جرایم» یاد می شود.
    کلیدواژگان: دکترین، آلیاژ جرم، عیارسنجی جرم، سیاست جنایی
  • سید محمدمهدی ساداتی* صفحات 159-191

    کیفرها متغیر و تابع اهداف هستند؛ لذا اگر مشروعیت کیفر از اهداف آن سرچشمه گیرد، درصورتی که ظن معتبر به عدم تحقق اهداف اصلاحی کیفر باشد، آزاد نمودن مجرمی که به طور قطع امنیت عمومی را به خطر می اندازد، نافی حقوق عامه است. در این حالت فرض برایت به فرض گناه کاری، تغییر یافته و قاضی با تحقق ملاک های عینی و کیفی دال بر بقای حالت خطرناک، می تواند به حبس پیشگیرانه حکم دهد؛ لذا این پژوهش با رویکرد کیفی و روش تحلیلی-توصیفی از طریق مطالعات کتابخانه ای درصدد است بدین پرسش بپردازد که مبانی و معیارهای کیفرگذاری حبس پیشگیرانه در نظام حقوقی آلمان، ایران و فقه امامیه چیست؟ یافته ها حاکی از آن است که مبنای اصلی حبس پیشگیرانه، تفوق گفتمان امنیت گرا، گفتمان بزهدیده محوری، اصل احتیاط و قاعده لزوم دفع ضرر محتمل بوده و هدف اصلی از وضع آن، ناتوان سازی است. از طرف دیگر مشروعیت وضع و بکارگیری آن در فقه امامیه بر اساس حکمت عملی، دارای توجیهات معتبر است. همچنین در نظام های حقوقی عمل گرا مانند آمریکا و انگلیس، این نوع حبس در وضعیت ماقبل دادرسی، پیش بینی شده، در حالی که در نظام های حقوقی نوشته، محدود به وضعیت پس از دادرسی است. بااین حال، محل نزاع، ملاک های نیل به ظن معتبر به وجود حالت خطرناک است که به وسیله تعیین و سنجش معیارهای کمی و کیفی قابل حصول است. نتیجه آنکه قانونگذار ایرانی می تواند مستظهر به مبانی و معیارهای منطقی، در موارد حصول ظن معتبر به وجود حالت خطرناک و با پیش بینی زیرساخت های لازم، نسبت به تقنین حبس پیشگیرانه در مورد مجرمین خطرناک، اقدام نماید.

    کلیدواژگان: اقدام تامینی، امنیت عمومی، پیش بینی خطر، حالت خطرناک، نظریه خطر
  • جواد رستمی*، محمدرضا شادمان فر صفحات 193-220

    از جمله مواردی که قانونگذار، مسیولیت کیفری ناشی از فعل دیگری را پذیرفته است، ضمان عاقله می باشد که به موجب آن، عاقله مکلف است با وجود شرایط مقرر در قانون، دیه قتل و جراحات خطایی را از طرف مجرم خطاکار بپردازد. این شیوه جبران خسارت در نظام هایی که به صورت قبیله ای زندگی می کرده اند، فوایدی از جمله وحدت و تعاون بین اعضای قبیله را در پی داشته است. لیکن به نظر می رسد در حال حاضر و با توجه به ساختار اجتماعی جوامع ارگانیکی امروزی که از یک سو «مسیولیت فردی» در آنها مطرح است و از سوی دیگر، روابط خویشاوندی و حتی خانوادگی در آنها، روز به روز در حال هسته ای تر شدن است، وجود چنین ضمانی که برای سهولت ایجاد شده بود، گاه مشکل ساز نیز خواهد شد و به همین دلیل می توان اذعان داشت که ضمان مذکور کارایی دوران گذشته را از دست داده است و باید با حذف و یا اختیاری کردن آن، از تاسیسی جدید و کارآمدتر تحت عنوان «صندوق تامین خسارت های بدنی ناشی از جرایم خطایی» استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ضمان عاقله، شبهات نهاد عاقله، حذف و یا اختیاری کردن ضمان عاقله، صندوق تامین خسارت های بدنی ناشی از جرایم خطایی
  • عباس زراعت، سعید قماشی، فرشاد شیرزادی فر* صفحات 221-245
    تعقیب مجدد متهم پس از صدور قرار منع تعقیب یکی از راهکارهای پیش بینی شده توسط قانونگذار درجهت رعایت عدالت در مورد افرادی است که در زمان رسیدگی به اتهام آنها به دلیل یا دلایل کافی دسترسی وجود نداشته است. مبانی تعقیب مجدد متهم منطبق با اهداف دادرسی کیفری می باشد که از آن جمله می توان به دستیابی به حقیقت قضایی و جلوگیری از هنجارشکنی در جامعه اشاره نمود. از آنجایی که مرجع اصلی انجام تحقیقات مقدماتی دادسرا می باشد قانونگذار امکان تعقیب مجدد متهم در پی صدور قرار منع تعقیب در این نهاد را در ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری مورد اشاره قرار داده است. لیکن در پاره ای موارد مصرح قانونی که تحقیقات مقدماتی جرایم در مرجعی غیر از دادسرا انجام می گیرد و امکان صدور قرار منع تعقیب وجود دارد، در خصوص تجویز تعقیب مجدد متهم سکوت اختیار نموده است، لذا با توجه به سکوت قانونگذار این ابهام ایجاد گردیده که در فرض صدور قرار منع تعقیب توسط دادگاه آیین تعقیب مجدد به چه نحوی خواهد بود که در اینصورت با توجه به شان دادگاه چنانچه قرار منع تعقیب توسط دادگاه در مرحله تحقیقات مقدماتی صادر شده باشد، امکان تعقیب مجدد متهم وجود دارد. لیکن بر خلاف حکم مندرج در ماده 278 هرگاه قرار منع تعقیب دادگاه در مرجع عالی قطعیت یافته باشد، برای تعقیب مجدد نیازی به تجویز مرجع عالی نمی باشد چراکه برخلاف دادسرا که در معیت دادگاه انجام وظیفه می نماید، دادگاه در معیت مرجع تجدیدنظر قرار نداشته و دارای استقلال می باشد.
    کلیدواژگان: منع تعقیب، اعتراض، دادگاه، تعقیب مجدد، اصل برائت
  • اشکان نعیمی* صفحات 247-274

    در مورد اثبات حدود غیرجنسی (قوادی، قذف، شرب خمر، سرقت، محاربه، سب النبی، سحر، ارتداد)، این بحث مطرح است که آیا دو اقرار لازم است یا یک اقرار کافی است؟ آیا یک قاعده کلی در مورد حدود مذکور جاری است یا حکم هر یک با دیگری متفاوت است؟ این تفاوت در ماده 172 قانون مجازات اسلامی نیز انعکاس دارد. در کتب فقهی این بحث در دو سطح ادله عام در این باره و ادله خاص در خصوص هر یک از این حدود قابل بررسی است؛ در سطح ادله عام، هیچ دلیل معتبری جز قاعده درء، نه بر لزوم دو اقرار وجود دارد و نه بر کفایت یک اقرار؛ قاعده درء نیز در فرض وجود شبهه و نبود ادله ای که برطرف کننده شبهه باشد، می تواند سودمند باشد. ادله خاص در موارد فوق نیز قابل استناد نیست. فقط در مورد سرقت روایاتی هستند که با فرض پذیرش شهرت برای جبران ضعف سندی آنها، می توان به لزوم دو اقرار قایل شد و بنابراین امکان تمسک به قیاس اولویت در مورد حدود شدیدتر از سرقت وجود دارد ولی در صورت عدم پذیرش مبنای فوق، چنین امکانی نیست. در نهایت فتوای اکثر فقها بر لزوم دو اقرار و مخدوش بودن ادله کفایت یک اقرار موجب شبهه شده و قاعده درء اقتضای لزوم دو اقرار را در تمامی حدود مذکور دارد.

    کلیدواژگان: اقرار، تعدد اقرار، وحدت اقرار، حدود غیر جنسی، قاعده فقهی
|
  • Abbas Shiri Pages 9-44

    Diagnosis of perpetrators of killing and bodily harm is a complex mystery in terms of science, law and jurisprudence. It is possible to identify the perpetrator through known reasons for proving a crime, such as confession, testimony, evidence, and suspicion of a crime or oath. However, conflicting reasons may make it difficult or impossible to identify and determine the perpetrator. If it is not possible to identify and determine the perpetrator due to the conflict of reasons for proving the crime or the hesitation of the perpetrator between certain or indefinite persons, it will be difficult to reach the truth.There are four different theories in law and jurisprudence based on jurisprudential and narrative sources; The rule of lottery, the theory of fall of retaliation and payment of blood money from the treasury, the theory of equality of responsibility and the theory of criminal joint liability. Each of the views has its advantages and disadvantages, so it is not possible to accept a single theory in this regard.This research, with the method of library study, seeks to propose different points of view and provide solutions to explain the issue of the uncertainty of the perpetrator and the conditions arising from it in two situations of the possibility or impossibility of detection.

    Keywords: equality of responsibility, lottery rule, Qisas
  • Hamid Rahimi, Rahim Nobahar * Pages 45-70
    Imami jurists have considered panderism as one of the crimes that results in fixed corporal punishments (hadd). All the penal laws after the Islamic Revolution, including the Islamic Penal Code of 2013, follow the well-known opinion of the jurists and consider panderism as a crime results in prescribed and fixed punishment(hadd). The present study has criticized this view with an analytical-critical method and has considered the discretionary punishment awarded by the judge (ta’zir) for this crime to be more justified and rational. The article also studies various elements of the material and mental pillars of panderism. Through a jurisprudential-legal analysis of panderism in cyberspace, the article studies possibility of the occurrence of physical behavior of "bringing together" through mere acquaintance with novelty communicational technologies and participation in panderism physically or virtually. The article further examines the necessary circumstances for committing panderism and its effects on fornication and sodomy. Finally, the article examines the place of "knowledge substituting intent" and "matching the intent of the perpetrator with a criminal incident" in the mental element of this crime.
    Keywords: sexual broker, public decency, prostitution, fornication, sodomy
  • Rahman Peyvast *, Mahdi Sheidaeian, Mohammad Salehy Pages 71-104
    In this article, we tried to explain the criminal status of the prosecutor by using. documents and library methods and in a descriptive analytical way, using international ·documents and requirements, and the existing gaps and defects should be announced a long with the suggested solutions.The findings of the current research indicate. that according to the Principles of fair proceeding, the role of the prosecutor is very. important, however, despite the huge. change in the new criminal policy regarding the position of the prosecutor's office and ・the reduction of prosecutors Powers in order to protect the defendant's defense rights and human rights standards, our legislator hasremained far away from this development,And in many cases, it has violated the Priniciple of reasoning of the judicial authorities and in some cases It has placed the investigator in the judgment of the  Prosecutor's officer.Therefore, the Weakness of its enforcement grounds, which will Pess result in the abandonment of the ruling contained in some legal articles, is inevitable.
    Keywords: Fair judgement Prosecentor, Pursuit, research
  • Abolfath Khaleghi *, Parisa Saghafi Pages 105-125
    In today's age, the Internet as a wide and important communication tool can be sanctioned based on Article 41 of the United Nations Charter and international laws under the guaranty of implementation. Despite this prediction, no clear action has been reported by the Security Council in this regard. Although in practice, these are the governments that apply this restriction against each other without any permission and legal order and accept such restrictions within the limits of their international treaties and legal principles, but this is only as long as the countries are within the scope of power. have not taken action. In this case, instead of being a guarantee of enforcement, the internet ban becomes criminal in nature and is condemned by another enforcement guarantee. With the studies carried out in this research, in a descriptive-analytical way, the internet embargo is expressed in two distinct concepts and examples, one time as a guarantee of implementation and another time as an international crime, and finally, this is expected from the Security Council with Such behavior that violates international security and peace on a macro level, such as war and internet terrorism, and the International criminal Court should apply the necessary procedures for judicial proceedings
    Keywords: Sanctions (Boycott), Enforcement guarantees, Internet, International Law
  • Gholamreza Esmaeeli Azar, Baqer Shamlou *, Keyoumars Kalantary Pages 127-158
    In the present age, with the increasing growth of new science and technologies, fundamental changes in values and norms, and the multiplicity and entanglement of social and political systems; The nature, form, variety and manner of committing crimes have also changed a lot. Given that crime emerges in the context of social conditions, in this study, in an interdisciplinary study between criminology and strategic sciences with a "descriptive-analytical" method and using the criterion of modern social classification, we seek to divide Present a new classification of crimes in accordance with the complex conditions mentioned above. According to the achievements of this study, unlike the major classification system, inspired by the model of "community management system in modern perception" as well as strategic science data, crimes in three new levels: 1- Strategic or imaginary-paradigm crimes ; 2- We have classified tactological or managerial crimes and 3- technological or individual and technological crimes. In this regard, contrary to the common perception in the alloying of crimes into Micro and Macro crimes, this research in the new alloy, crimes in four layers Nano, Micro, Macro And Super is divided according to the two criteria of Sibel or the target environment of the crime and on the other hand the damages. Finally, by combining the above topics, in a matrix structure, a new classification of crimes in the form of a doctrine can be achieved, which in this research is referred to as "crime Rating ".
    Keywords: doctrine, Rating crime, Alloying of crimes, Criminal policy
  • Seyed MohamadMahdi Sadati * Pages 159-191

    Punishments are changeable and depend on goals. Therefore, when there is valid knowledge that correctional goals of punishment are failed, releasing a criminal who certainly endangers public safety is a denial of public rights. In this case, presumption of innocence has been changed to presumption of guilt and the judge by realizing the objective and qualitative criteria that indicate the survival of dangerous situation, can determine the preventive detention.Therefore, with qualitative approach and phenomenological methodology through library studies, this article seeks to address the following question: "What are the principles and criteria for legislation of preventive detention in the German, Iran and Imamiyeh jurisprudence legal system?"The findings are that the main bases of preventive imprisonment are the discourse of overcoming public security over freedom, the discourse of victim-centered criminal law, the principle of caution and the rule of the need to repel harm, but the problem is the criteria for achieving a valid suspicion of a dangerous situation. It seems that valid suspicion can be obtained by determining quantitative and qualitative criteria.Iranian legislature, relying on reasonable grounds and criteria, in cases of valid suspicion of a dangerous situation can legislate prevent imprisonment for dangerous criminals.

    Keywords: Security measures, Public safety, Risk forecasting, Dangerous situation, Risk theory
  • Javad Rostami *, MohammadReza Shadmanfar Pages 193-220

    Of the cases, that the legislator has accepted the criminal liability resulting from the other’s act is agheleh guarantee under section of which the agheleh is bound to pay for the murder blood money and the mistake injuries on behalf of the wrongdoer criminal according to the provisions stipulated in the law. This way of remedy that has been made in systems that lived as tribes, has been followed by many advantages such as unity and cooperation among the tribe members. However, it seems that at present and considering the social structure of current communities in which the kinship relationships and even familial ones are becoming corer day by day, the existence of such a guarantee, which had been created for facilitation, will sometimes become problematic and due to the same reason, it can be stated that the above-mentioned guarantee has lost the efficacy of the past period and one should use the establishment of a new fund in the name of “physical injuries compensation fund due to mistake crimes” by removing or authorizing it.

    Keywords: Agheleh Guarantee, Agheleh Institution Doubts, Removing or Authorizing the Agheleh Guarantee, Physical Injuries Compensation Fund due to Mistake Crimes
  • Abbas Zaraat, Saied Qomashi, Farshad Shirzadifar * Pages 221-245
    Re-prosecution of the accused after the issuance of a restraining order is one of the solutions envisaged by the legislature to ensure justice for persons who did not have access to sufficient reasons or reasons at the time of the trial. The grounds for re-prosecuting the accused are in line with the objectives of the criminal proceedings. These include achieving the Judicial truth, preventing norm-breaking in society. The main source of criminal investigation is the prosecutor's office, so the legislator has made the possibility of re-prosecuting the accused based on Article 278 of the Code of Criminal Procedure in this institution. In some cases, depending on the type of charge, the judicial organization and the personality of the perpetrator, step-by-step investigations are carried out in a source other than the prosecutor's office, and it is possible to issue a restraining order. according to the silence of the legislator, this ambiguity has arisen as to what the procedure of re-prosecution will be if the court issues a restraining order? Depending on the position of the court in Judicial system, if a restraining order is issued by the court at the preliminary investigation stage, it is possible to re-prosecute the accused, but contrary to Article 278, if the restraining order is finalized in a higher authority, there is no need to prescribe a higher authority because the court has independence. It is not like the prosecutor's office.
    Keywords: Prohibition of prosecution, Protest, Court, re-prosecution, the principle of innocence
  • Ashkan Naeimi * Pages 247-274

    The significant point regarding the proof of non-sexual hudud (pandering, qadhf, wine drinking, theft, muharebeh, insulting the prophet Muhammad, magic, and irtidad) is whether two confessions are required or merely one confession is sufficient? Is there a general rule regarding the above hudud, or the rules vary from one hadd to another? This argument can be presented in two aspects: general evidence for all the hudud, and particular evidence for each one of the hudud. In general evidence, apart from Al-dar’ (the prevention rule), there is no valid reason that necessitates two confessions or suffices one confession. Al-dar’ can also be useful in case of doubt and if there is no evidence to remove doubts. The particular evidence is also not valid for the above cases, yet there are some traditions with respect to theft that if their reputation can make up for their lack of validity, then two confessions are required. Thus, it is possible to resort to priority analogy in those hudud that are severe than theft, but if the above reasoning is not accepted, it is not possible to act accordingly. Finally, most fuqahā's fatwas imply that there must be two confessions and one confession cannot be sufficient in removing the doubts and Al-dar’ rule necessitates two confessions in all the mentioned hudud.

    Keywords: Confession, multiple confessions, unity of confession. non-sexual hudud. legal rule